Skal jeg vælge en RTR (Ready-to-Run) eller Kit RC bil?

19 marts 2021 – Kenneth Christensen

At købe sin første fjernstyrede bil kan være skræmmende. Stillet over for masser af forskellige muligheder og valg kan det virke utroligt komplekst at vælge den rigtige bil til dig. Hos Speedhobby ønsker vi at gøre din start i denne fantastiske hobby så let som muligt.

Et af de første valg, du skal træffe, er, om du skal vælge en Ready-to-Run (forkortet RTR) RC bil eller vælge et chassis, hvor du kan tilføje dele, du vælger. Eller måske skal du vælge et Tamiya RC kit, blande de to tilgange? Lad os grave ned i det og finde ud af det!


Ready-to-run (RTR) fjernstyrede biler

En Ready-to-Run (eller RTR) RC bil kommer fuldt samlet og indeholder alt hvad du behøver for at komme i gang som motor, ESC, affjedring osv. og lader dig komme i gang så snart bilen er pakket ud og batterierne er ladet op. Så grundlæggende er RTR RC biler de foretrukne biler for alle, der helst bare gerne vil køre med den frem for at skrue og bygge, og er klart den den nemmeste måde at komme i gang på.


Chassis Kit RC biler

Alternativt kan du købe et chassis og selv vælge det karrosseri, motor, ESC og sender, som du kan lide, så du kan konstruere din drømmebil uden at spilde penge på dele, du ikke vil have på din bil. Ideel til erfarne RC kørere der kører konkurrencer, eller RC kendere, der ved nøjagtigt, hvilke dele de vil have i deres bil.


Tamiya RC biler

Den tredje mulighed er en blanding mellem de to - Tamiyas fjernstyrede byggesæt. Tamya RC sættene leveres inklusive motor og ESC (oftest ihvertfald), hvor du kun skal tilføje en sender, servo, oplader og batteri. Tamiya RC byggesættene ligner ikke noget andet på markedet - de leveres fuldt adskilt, og kræver at du bygger bilen fra bunden, nøjagtigt som et LEGO sæt. Det er fantastisk god sjov og en virkelig god måde at lære om mekanik på. Tamiya RC byggesættene tilbyder en fordybende oplevelse, hvor konstruktion og opgradering af bilen er en lige så stor del af underholdningen som at køre den. At bygge en bil fra bunden lyder måske skræmmende, men de er ikke sværere at bygge end et LEGO Technics-sæt. De er også et fantastisk far/søn projekt at lave sammen.


Hvad der passer til dig

Så hvad skal du vælge? Hvis du er ny i RC hobbyen, vil vi ikke anbefale et tomt chassis. Hvis du leder efter underholdning direkte fra kassen, er det bedste udgangspunkt en RTR RC bil, da du kan komme i gang uden at vide ret meget om, hvad der passer godt sammen, og hvordan du installerer det. Hvis du kan lide mekanik og gerne vil opgradere din bil nede ad vejen eller bare forstå hvordan fjernstyrede biler fungerer og hvordan man reparerer dem, anbefaler vi kraftigt Tamiya RC biler. De fleste af dem er designet til at fungere godt for begyndere, så hvis du vil lære den tekniske side af det, er de en god vej at gå. Den positive side er, at hvis du vil have mere hastighed, greb eller ønsker at personalisere bilens udseende, giver de masser af forskellige muligheder for at opgradere dem ned ad vejen, hvilket sikrer, at du får mest mulig sjov ud af din RC bil, selv i på lang sigt.

Husk at du altid kan sortere vores RC biler, om vi anbefaler dem til begyndere, øvede eller avancerede drivere, så brug denne funktion, hvis du har brug for hjælp til at finde begyndervenlige byggesæt eller RTR biler.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Alle kommentarer kontrolleres før udgivelse