De 5 Bedste Fjernstyrede Biler til Børn

21 oktober 2022 – Kenneth Christensen

At køre med en fjernstyret bil med børn er ikke kun en skøn måde at have kvalitetstid med dem på, men også en fantastisk mulighed for at lade dem lære om mekanik og teknik på en sjov måde. Fjernstyrede biler giver børn en god mulighed for at komme væk fra skærmen og udenfor i den friske luft, og mulighed for at man kan blive virkelig god til noget hvis man øver sig, selvom det starter med at være svært.

Men hvilken fjernstyret bil er bedst til børn? Det er et af de spørgsmål vi oftest får, så her har vi lavet en kort guide med de fem fjernstyrede biler vi synes er bedst til børn og nybegyndere. Barnets alder betyder naturligvis meget for hvor hurtige bilen skal være, så bilerne her er som udgangspunkt for børn fra børnehaveklassen til og med 5. klasse.

Der findes et væld af forskellige typer af fjernstyrede biler til børn, så det første man skal finde ud af er naturligvis hvordan bilen skal bruges. Skal den kun køre på asfalt, skal den køre offroad eller skal den kunne lidt af det hele?

 

Traxxas Rustler 4x4 XL5 – Den bedste All-round fjernstyret bil til børn

Traxxas Rustler 4x4 er den perfekte fjernstyret bil til børn

Den absolut bedste all-round fjernstyrede bil til børn er Traxxas Rustler 4x4.

Med grove dæk og firehjulstræk kan den klare terræn og græs, mens det lave tyngdepunkt gør den hurtig og velkørende på asfalt også. Rustler XL-5 har en topfart på 55 km/t på 8.4V batterier, men hvis man vil starte langsommere ude kan bilen sættes i ”Learning Mode” så den kun har 50% af kræfterne tilgængelige. Perfekt til når junior skal prøve kræfter med den de første gange.

Bilen findes desuden i en billigere version kun med baghjulstræk. Den er helt fin hvis man primært skal køre asfalt, men også gerne vil kunne prøve kræfter med grusveje og mild offroad.

Som altid med Traxxas’ biler kan alle reservedele fås til Rustleren, så går noget i stykker er I hurtigt ude at køre igen. Bilerne kan desuden opgraderes løbende, så man aldrig bliver træt af den. Med de rigtige dele kan den nemt gå over 100 km/t, så der er mange års underholdning i bilen.

 

HPI Racing RS4 Sport 3 – Klar til hurtige omgangstider

HPI RACING RS4 Sport 3 fjernstyret bil til bane til børn

HPI’s RS4 Sport 3 biler er sjove og en god fjernstyret bil for børn, der gør det sjovt og nemt at komme igang. De kan kun køre på asfalt eller andet hårdt underlag, men er hurtige, lette at styre og solide. Det gør HPI RS4 Sport 3 RC bilerne gode biler til børn. Har man lyst kan man tage den med til sin lokale RC klub og køre på deres bane. Så kan man stille og roligt komme igang med racing som hobby.

Bilerne er 43 cm lange og har en topfart på omkring 35 km/t. Der kan naturligvis fås både reservedele og opgraderingsdele, hvis noget går i stykker eller man gerne vil gøre bilen hurtigere. RS4 Sport 3 findes også i ”Flux” modeller med en topfart på omkring 110 km/t. Dem anbefaler vi ikke til børn.

 

Traxxas Stampede 4x4 – Virkelig sjov fjernstyret bil til børn

En fantastisk fjernstyret monster truck til børn er Traxxas Stampede 4x4

Når det kommer til at tage flyvehop og køre i græs og terræn er større bare bedre. Traxxas Stampede med firehjulstræk er en Monster Truck der er perfekt egnet til at race afsted i græs, terræn og tage flyvehop i skateparken. Men den kan også sagtens bruges til race op og ned af villavejen.

Bilen deler motor og elektronik med Traxxas Rustler, så topfarten er på 48 km/t med et af de store batterier. Elektronikken er vandtæt så der kan køres i store vandpytter og i regnvejr. Ligesom Rustleren har Stampede ”Learning Mode”, så man kan skrue ned for kræfterne. Går noget i stykker? Bilen kan selvfølgelig repareres eller opgraderes hvis det skal være endnu vildere.

Bilen er 40 cm lang og 22,5 cm høj. Ligesom Rustleren findes den også i en version med baghjulstræk der er lidt billigere.

 

Tamiya TT-02 – Byg din fjernstyret bil med dine børn

Byg selv din fjernstyret bil med Tamiya TT-02

At bygge en fjernstyret bil fra bunden lærer børn om mekanik og teknik på en sjov måde. Bilerne fra Tamiya skal bygges, samles og males, men takket være den udførlige manual er det ikke sværere end at bygge et Lego sæt. Der skal lidt hjælp fra en voksen, men så har man et hyggeligt og lærerigt projekt at lave sammen, for både børn og voksne.

Selvom bilerne skal samles skal man ikke være bange for om de går i stykker! Går noget i stykker kan det let repareres med reservedele. Desuden findes der en stor mængde af tuningsdele så bilerne kan opgraderes løbende. Nogle af de elektriske dele skal købes ved siden af. Vi nævner hvilke på hver bil og giver forslag til hvilke dele man kan vælge. Vi sidder klar til at hjælpe så giv os endelig et ring.

Den bedste Tamiya fjernstyret bil til børn er TT-02 bilerne som er lette at bygge og bruge. Topfarten er ca. 35 km/t og er et godt sted at starte for børn. Skal der mere fart på skifter man blot motor eller ESC og så er der hurtigt mere knald på. TT-02 bilerne findes med mange forskellige karrosserier, så man finder hurtigt et man kan lide. De er lavet til asfalt, men smid et par rallydæk på og så har du en fed rallybil.

 

HPI Racing RS4 Micro Drift – Sidelæns action i lille format

HPI Racings RS4 Micro er en virkelig god fjernstyret drift bil til børn og begyndere

Drifting handler om at køre sidelæns! HPI RS4 Micro er den lille version af storebrorer RS4 Sport, og er i 1/18 skala (ca. 22 cm lang). Den lille drift bil er en virkelig god måde at komme igang med drifting med fjernstyrede biler. Med sin lille størrelse kan den køre både udenfor på asfalt og indenfor på klinkegulve uden problemer.

Bilen har en topfart på omkring 20 km/t, som er mere end rigeligt til en drifting bil.  Der kan naturligvis fås både reservedele og ekstra batterier til bilen.

Hvis budgettet er til det, er storebror HPI Racing RS4 Sport 3 Drift i 1/10 skala (43 cm lang) en virkelig god drift bil med endnu flere muligheder for opgraderinger. Da bilen er både større og hurtigere anbefaler vi dog ikke den til børn under 2. klasse.

 

Stort udvalg af fjernstyrede biler til børn

Vi har rangeret alle vores fjernstyrede biler efter sværhedsgrad og erfaringsniveau. På den måde kan du se alle vores biler til børn ét sted. Du finder dem alle sammen her.

Har du nogen spørgsmål eller har brug for personlig rådgivning for at finde den helt rigtige bil til dit barn? Vores kundeservice team sidder klar til at hjælpe dig med at finde den bil der passer bedst jer. 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Alle kommentarer kontrolleres før udgivelse